Vrijblijvend advies op maat
Snelle levering uit voorraad
Gratis maatwerk
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vrijblijvend advies op maat
  Snelle levering uit voorraad
  Gratis maatwerk

  Stel uw vraag of vraag een offerte aan

  * Verplichte velden

  Deurmat algemeen

  Een droogloopmat en een schoonloopmat zijn beide typen matten die bedoeld zijn om vuil en vocht van schoenzolen te verwijderen voordat mensen een gebouw betreden. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

  Een droogloopmat is ontworpen om vocht van de schoenzolen te verwijderen. Het is meestal gemaakt van een absorberend materiaal zoals katoen of microvezel, dat in staat is om water en andere vloeistoffen op te nemen. Dit type mat is vooral handig in natte omstandigheden, zoals bij regenachtig weer, en wordt meestal gebruikt in ingangen waar mensen hun natte schoenen kunnen drogen voordat ze verder gaan in het gebouw.

  Een schoonloopmat daarentegen is ontworpen om vuil en stof van de schoenzolen te verwijderen. Het heeft meestal een ruwere textuur dan een droogloopmat, zodat het vuil en stof kan opvangen en vasthouden. Het is meestal gemaakt van een materiaal zoals nylon of polypropyleen en wordt vaak gebruikt in gebieden met veel voetverkeer, zoals ingangen van openbare gebouwen, winkels en kantoren.

  In het kort: een droogloopmat is ontworpen om vocht op te nemen, terwijl een schoonloopmat is ontworpen om vuil en stof op te vangen en vast te houden. Beide matten zijn echter belangrijk om het interieur van een gebouw schoon en veilig te houden.

  Hoe lang een deurmat meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de dikte van de mat, de locatie waar deze wordt gebruikt en de mate van voetverkeer dat er overheen gaat.

  Over het algemeen gaan deurmatten van hoge kwaliteit, gemaakt van duurzame materialen zoals rubber en nylon, langer mee dan matten van lagere kwaliteit. Dikkere matten hebben over het algemeen een langere levensduur dan dunnere matten, omdat ze meer slijtage kunnen verdragen.

  De locatie waar de deurmat wordt gebruikt, kan ook van invloed zijn op de levensduur. Een mat die buiten wordt gebruikt, kan bijvoorbeeld meer blootgesteld worden aan de elementen en slijtage, waardoor de levensduur kan worden verkort. Matten die binnen worden gebruikt, hebben over het algemeen een langere levensduur omdat ze minder blootgesteld worden aan weersinvloeden.

  Over het algemeen gaan deurmatten van hoge kwaliteit tussen de2 en 5 jaar mee, afhankelijk van de genoemde factoren. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en omgevingen waarin deze wordt geplaatst. Factoren zoals klimaat, verkeer, esthetiek en onderhoudsvereisten spelen een rol om de levensduur te verlengen en de prestaties van de mat te behouden.

  Er zijn verschillende soorten deurmatten beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke doeleinden en omgevingen. Hier zijn enkele veel voorkomende soorten deurmatten:

  1. Binnenmatten: Binnenmatten zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis, meestal direct bij de ingang van een gebouw. Ze helpen bij het verwijderen van vuil, vocht en deeltjes van schoenzolen voordat mensen het interieur betreden.

  2. Buitenmatten: Buitenmatten zijn ontworpen om vuil, modder en vocht buiten te houden. Ze worden geplaatst bij de ingang van een gebouw, meestal op een terras of voor een veranda.

  3. Kokosmatten: Kokosmatten zijn gemaakt van kokosvezels en staan bekend om hun duurzaamheid en schraapeigenschappen. Ze zijn effectief in het verwijderen van vuil en grover vuil van schoenzolen.

  4. Rubbermatten: Rubbermatten zijn duurzaam en bestand tegen slijtage, chemicaliën en weersinvloeden. Ze worden vaak gebruikt in industriële omgevingen en buitenruimtes.

  5. Bedrukte matten: Bedrukte matten kunnen worden aangepast met logo's, tekst of afbeeldingen en worden vaak gebruikt in commerciële omgevingen om branding en berichtgeving over te brengen.

  6. Waterdoorlatende matten: Deze matten zijn ontworpen om water snel door te laten en zijn geschikt voor gebruik bij zwembaden of in regenachtige gebieden.

  7. Matten met afgeschuinde randen: Deze matten hebben afgeschuinde randen om struikelgevaar te voorkomen en zijn ideaal voor rolstoelgebruikers in drukbezochte ingangen.

  8. Matten voor specifieke toepassingen: Er zijn ook gespecialiseerde deurmatten, zoals huisdiermatten met absorberende eigenschappen, antistatische matten voor gebruik in gevoelige elektronische omgevingen, en matten voor rolstoelgebruikers met een glad oppervlak.

  9.  

  De keuze van de juiste deurmat hangt af van de specifieke behoeften van de locatie en het gewenste doel. Bijvoorbeeld, een bedrijf kan de voorkeur geven aan een aangepaste bedrukte mat om branding te bevorderen, terwijl een keukenomgeving de voorkeur geeft aan een antislipmat met drainagegaten. Het is belangrijk om de eigenschappen van verschillende matten te overwegen om te zorgen voor de juiste keuze voor een specifieke toepassing.

  Er zijn verschillende soorten deurmatten voor binnen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten deurmatten voor binnen:

  1. Katoenen deurmatten: Deze deurmat is zacht en absorberend en biedt een goede vochtopname.
  2. Microvezel deurmatten: Deze deurmat is gemaakt van zachte, absorberende microvezels die vocht en vuil effectief opvangen.
  3. Rubberen deurmatten: Een rubberen deurmat is duurzaam en slijtvast, waardoor het een goede keuze is voor drukbezochte ingangen.
  4. Nylon deurmatten: Een nylon deurmat is zacht en comfortabel om op te lopen, maar biedt nog steeds een goede vuil- en vochtopname.
  5. Kokosmatten: Deze deurmat is gemaakt van kokosvezels en heeft een ruwe textuur die effectief vuil en vocht opvangt.
  6. Wasbare deurmatten: Deze hebben een RubberRug, de temperatuur is afhankelijk van welke type mat je hebt.

  Het kiezen van de juiste deurmat voor binnen hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren, evenals de locatie van de ingang en de hoeveelheid verkeer die erdoorheen gaat.

  Buitenmatten zijn ontworpen om vuil, modder, vocht en ander vuil buiten te houden en zijn geschikt voor gebruik bij de ingang van een gebouw, op terrassen of in tuinen. Er zijn verschillende soorten buitenmatten beschikbaar, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Hier zijn enkele veel voorkomende soorten buitenmatten:

   

  1. Rubber Buitenmatten: Rubberen buitenmatten zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden. Ze zijn ideaal voor gebruik in regenachtige of vochtige omgevingen. Rubberen matten zijn slipbestendig en kunnen effectief vocht en vuil opvangen.

  2. Waterdoorlatende Buitenmatten: Deze matten zijn ontworpen om water snel af te voeren, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik bij zwembaden, in tuinen en op terrassen. Ze helpen voorkomen dat plassen zich vormen.

  3. Buitenmatten met Schraapeigenschappen: Deze matten zijn ontworpen met borstels, ribbels of schrapers om vuil en vuil effectief van schoenzolen te verwijderen voordat mensen een gebouw binnengaan.

  4. Grasmat Buitenmatten: Grasmatten zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals kokosvezels en geven het gevoel van een natuurlijke grasmat. Ze zijn geschikt voor gebruik in tuinen en buitentoepassingen.

  5. Buitenmatten met Aangepaste Logo's: Deze matten kunnen worden aangepast met logo's en berichten en worden vaak gebruikt door bedrijven om hun merkidentiteit te bevorderen bij de ingang van hun pand.

  Bij het kiezen van een buitenmat is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en omgevingen waarin deze wordt geplaatst. Factoren zoals klimaat, verkeer, esthetiek en onderhoudsvereisten spelen een rol bij de keuze van de juiste buitenmat voor een bepaalde locatie.

  Al onze deurmatten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn uitgerust met een antisliplaag of een extra stroeve onderkant. Echter de wasbare matten met rubberrug zijn van nature al een goede antislip. Bekijk onze deurmatten met rubberrug. Schoonloopmat Karaat, Deurmat Cotton Bartex en Deurmat Crystal Cotton

  Bij deurmatten op maat gemaakt kan je als extra optie er voor kiezen deze matten te voorzien van een rubberrand aan de kopse kanten of bij speciale maten een rubberrand rondom. Hierdoor is de mat niet alleen beter begaanbaar maar ook ligt deze steviger op zijn plek. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

  Om een mat op maat te meten, volg je deze stappen:

  1. Meet de lengte van de ruimte waarin de mat moet passen en noteer deze afmeting.
  2. Meet de breedte van de ruimte waarin de mat moet passen en noteer deze afmeting.
  3. Als je een rechthoekige mat wilt bestellen, zijn deze afmetingen voldoende. Als je echter een mat wilt bestellen met een specifieke vorm of ronding, moet je de vorm uitsnijden uit papier of karton en deze op de vloer plaatsen om te controleren of de maatvoering correct is.
  4. Als je een deurmat op maat wilt bestellen, is het ook belangrijk om de dikte van de mat te overwegen, vooral als deze in de vloer moet worden geïnstalleerd. Meet de ruimte tussen de vloer en de onderkant van de deur om te bepalen hoe dik de mat kan zijn. 
  5. Bestel een ondermat om de hoogte op te vullen als je niet de juiste hoogte behaalt.

  Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet om ervoor te zorgen dat je de juiste maat mat bestelt die past bij de ruimte en je behoeften.

  Een oplooprand is een extra optie bij sommige matten. Deze oplooprand is van rubber, en loopt schuin op tegen de rand van de mat. Zo zorg je er dus voor dat de mat beter begaanbaar is. Dit is met name handig voor bijvoorbeeld rolstoelen, kinderwagens of containers.

  Daarnaast zorgt een oplooprand voor een extra rubberen rand. Dit zorgt er dan weer voor dat de mat een extra antisliplaag heeft. Met een oplooprand heb jij dus een nóg stevigere en nóg beter begaanbare mat die zijn levensduur verlengt.

  oplooprand van rubber

  Deurmatten van katoen zijn gemaakt van natuurlijke katoenvezels en worden vaak gebruikt als droogloopmatten. Hier zijn de eigenschappen, voordelen en nadelen van deurmatten van katoen:

  Eigenschappen van Deurmatten van Katoen:

  1. Natuurlijk Materiaal: Katoen is een natuurlijke, plantaardige vezel die wordt verkregen uit de katoenplant. Deurmatten van katoen zijn milieuvriendelijk.

  2. Absorptievermogen: Een van de belangrijkste eigenschappen van katoen is het hoge absorptievermogen. Katoenen deurmatten kunnen vocht effectief opnemen, wat helpt bij het droog houden van schoenzolen.

  3. Zacht en Comfortabel: Katoen voelt zacht aan en is comfortabel om op te lopen. Dit maakt katoenen deurmatten geschikt voor gebruik in slaapkamers en badkamers. 

  4. Makkelijk te Onderhouden: Katoenen deurmatten zijn over het algemeen eenvoudig te wassen en te onderhouden. De meeste kunnen in de wasmachine worden gereinigd.

  Voordelen van Deurmatten van Katoen:

  1. Goede Vochtopname: Katoenen deurmatten zijn effectief in het opnemen van vocht, waardoor ze ideaal zijn voor het voorkomen van vocht en vuil in huis.

  2. Zacht en Comfortabel: Ze bieden een zachte ondergrond om op te lopen en zijn daarom comfortabel voor blote voeten.

  3. Milieuvriendelijk: Katoen is een hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar materiaal, waardoor katoenen deurmatten milieuvriendelijk zijn.

  4. Makkelijk te Reinigen: Katoenen deurmatten kunnen meestal in de wasmachine worden gewassen, wat het onderhoud vereenvoudigt.

  Nadelen van Deurmatten van Katoen:

  1. Slijtage: Katoen heeft de neiging sneller te slijten dan sommige andere materialen, vooral bij zwaar gebruik. Dit kan leiden tot een kortere levensduur van de mat.

  2. Vlekgevoelig: Katoen kan vlekken gemakkelijk absorberen, vooral als de mat niet tijdig wordt gereinigd.

  3. Niet zo Effectief bij Grof Vuil: Hoewel katoenen deurmatten vocht goed opnemen, zijn ze mogelijk niet zo geschikt voor het verwijderen van grof vuil of modder van schoenzolen.

  4. Drogen kan Tijd Kosten: Katoen heeft tijd nodig om volledig te drogen na het wassen, wat kan resulteren in tijdelijk verlies van functionaliteit.

  Over het algemeen zijn katoenen deurmatten geschikt als binnenmatten, met name in licht belopen gebieden waar vochtabsorptie en comfort belangrijk zijn. Het is belangrijk om ze regelmatig te onderhouden door ze te wassen om hun effectiviteit te behouden.

  Nylon en polypropyleen zijn twee verschillende materialen die vaak worden gebruikt voor de productie van deurmatten. Hier is het verschil tussen nylon en polypropyleen als materiaal voor deurmatten voor binnen:

  Nylon:

  1. Duurzaamheid: Nylon deurmatten staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen slijtage en behouden hun uiterlijk en prestaties goed, zelfs bij intensief gebruik.

  2. Absorptievermogen: Nylon heeft een redelijk goed absorptievermogen, wat betekent dat het enig vocht kan opnemen. Dit maakt nylonmatten geschikt voor het opvangen van vocht en vuil.

  3. Veelzijdigheid: Nylonmatten zijn veelzijdig en kunnen binnen en buiten worden gebruikt. Ze zijn geschikt voor zowel residentieel als commercieel gebruik.

  4. Kleurvastheid: Nylon behoudt zijn kleur goed en vervaagt niet snel, zelfs niet onder invloed van zonlicht.

  Polypropyleen:

  1. Betaalbaarheid: Polypropyleen is over het algemeen goedkoper dan nylon, wat het een kosteneffectieve keuze maakt voor deurmatten.

  2. Weerbestendigheid: Polypropyleenmatten zijn bestand tegen vocht en kunnen buiten worden gebruikt zonder snel te verslechteren. Ze zijn geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen.

  3. Lichtgewicht: Polypropyleenmatten zijn vaak licht van gewicht, wat ze gemakkelijker maakt om te verplaatsen en schoon te maken.

  4. Makkelijk te Onderhouden: Ze zijn over het algemeen eenvoudig schoon te maken en te onderhouden, en kunnen vaak worden schoongemaakt met water en zeep.

  Welk materiaal moet je kiezen?

  De keuze tussen nylon en polypropyleen hangt af van je specifieke behoeften:

  • Nylon is geschikt voor gebieden met veel verkeer en waar duurzaamheid en kleurvastheid belangrijk zijn. Het is ideaal voor commerciële ruimtes en intensief gebruik.

  • Polypropyleen is een goede keuze voor meer budgetgerichte toepassingen, buitenmatten en ruimtes waar vocht en vuil een rol spelen.

  Beide materialen hebben hun voordelen en kunnen geschikt zijn voor verschillende situaties. Het is belangrijk om te overwegen waar de mat zal worden geplaatst en welke eigenschappen het belangrijkst zijn voor jouw specifieke behoeften.

   

  Nadelen van Nylon:

  1. Kosten: Nylon deurmatten zijn over het algemeen duurder in vergelijking met polypropyleenmatten. Dit kan een overweging zijn als je een beperkt budget hebt.

  2. Minder milieuvriendelijk: Nylon is een synthetisch materiaal en is niet zo milieuvriendelijk als sommige andere natuurlijke materialen. De productie van nylon vereist energie en grondstoffen.

  3. Beperkt vochtabsorptievermogen: Hoewel nylon enige vochtopname biedt, is het niet zo effectief in het vasthouden van vocht als sommige andere materialen, zoals katoen.

  Nadelen van Polypropyleen:

  1. Minder duurzaam: Polypropyleen is over het algemeen minder duurzaam dan nylon. Het kan sneller slijten en vertoont tekenen van gebruik, vooral in gebieden met veel verkeer.

  2. Minder kleurvast: Polypropyleenmatten hebben de neiging om sneller te vervagen dan nylonmatten, vooral wanneer ze worden blootgesteld aan zonlicht. Dit kan leiden tot verlies van helderheid in kleuren.

  3. Minder comfortabel: Polypropyleenmatten zijn over het algemeen minder comfortabel om op te lopen in vergelijking met materialen zoals nylon of katoen. Ze bieden minder demping en comfort.

  4. Beperkt voor intensief gebruik: Polypropyleenmatten zijn meer geschikt voor licht tot matig verkeer. Bij intensief gebruik kunnen ze sneller slijten en hun prestaties verminderen.

  De keuze tussen nylon en polypropyleen hangt af van je specifieke behoeften en prioriteiten. Als duurzaamheid en kleurvastheid belangrijk zijn en je bereid bent te investeren in een kwaliteitsmat, kan nylon de juiste keuze zijn. Als je een kosteneffectieve oplossing zoekt voor een minder veeleisende toepassing, is polypropyleen een goede optie. Het is belangrijk om rekening te houden met de locatie en het beoogde gebruik bij het maken van je keuze voor een deurmat.

  Mattenexpert.nl klantenservice

  Heeft u vragen over onze producten of wilt u een offerte aanvragen? Gebruik dan ons contactformulier.

  Voor vragen over geplaatste bestellingen kunt u inloggen op uw klantaccount.

  Liever even bellen of mailen?

  Bel ons op

  Bereikbaar van maandag
  t/m vrijdag van 08u30 t/m 17u00
  U kunt ook een sms of
  WhatsApp bericht sturen.

  0850871629

  E-mail

  Op werkdagen doen we ons best om uw e-mail binnen 4 uur te beantwoorden.

  [email protected]

  Social media

  Socials

  9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op WebwinkelKeur

  Mattenexpert.nl

  Loberingemaat 7-P
  7942JD
  Netherlands

  72330597

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »