Logomatten op maat
Snelle levering uit voorraad
Gratis op maat gemaakt
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Profiteer deze maand van 5% extra korting op alle producten die u online besteld. Gebruiker kortingscode: ME5PRDSCN

 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Profiteer deze maand van 5% extra korting op alle producten die u online besteld. Gebruiker kortingscode: ME5PRDSCN


  Stel uw vraag of vraag een offerte aan

  * Verplichte velden

  Deurmat algemeen

  Een droogloopmat en een schoonloopmat zijn beide typen matten die bedoeld zijn om vuil en vocht van schoenzolen te verwijderen voordat mensen een gebouw betreden. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

  Een droogloopmat is ontworpen om vocht van de schoenzolen te verwijderen. Het is meestal gemaakt van een absorberend materiaal zoals katoen of microvezel, dat in staat is om water en andere vloeistoffen op te nemen. Dit type mat is vooral handig in natte omstandigheden, zoals bij regenachtig weer, en wordt meestal gebruikt in ingangen waar mensen hun natte schoenen kunnen drogen voordat ze verder gaan in het gebouw.

  Een schoonloopmat daarentegen is ontworpen om vuil en stof van de schoenzolen te verwijderen. Het heeft meestal een ruwere textuur dan een droogloopmat, zodat het vuil en stof kan opvangen en vasthouden. Het is meestal gemaakt van een materiaal zoals nylon of polypropyleen en wordt vaak gebruikt in gebieden met veel voetverkeer, zoals ingangen van openbare gebouwen, winkels en kantoren.

  In het kort: een droogloopmat is ontworpen om vocht op te nemen, terwijl een schoonloopmat is ontworpen om vuil en stof op te vangen en vast te houden. Beide matten zijn echter belangrijk om het interieur van een gebouw schoon en veilig te houden.

  Hoe lang een deurmat meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de dikte van de mat, de locatie waar deze wordt gebruikt en de mate van voetverkeer dat er overheen gaat.

  Over het algemeen gaan deurmatten van hoge kwaliteit, gemaakt van duurzame materialen zoals kokosvezel, rubber en nylon, langer mee dan matten van lagere kwaliteit. Dikkere matten hebben over het algemeen een langere levensduur dan dunnere matten, omdat ze meer slijtage kunnen verdragen.

  De locatie waar de deurmat wordt gebruikt, kan ook van invloed zijn op de levensduur. Een mat die buiten wordt gebruikt, kan bijvoorbeeld meer blootgesteld worden aan de elementen en slijtage, waardoor de levensduur kan worden verkort. Matten die binnen worden gebruikt, hebben over het algemeen een langere levensduur omdat ze minder blootgesteld worden aan weersinvloeden.

  Over het algemeen gaan deurmatten van hoge kwaliteit tussen de 2 en 5 jaar mee, afhankelijk van de genoemde factoren. Het is echter belangrijk om regelmatig de mat te reinigen om de levensduur te verlengen en de prestaties van de mat te behouden.

  Er zijn verschillende soorten deurmatten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten deurmatten:

  1. Kokosmatten: Deze deurmat is gemaakt van kokosvezels en heeft een ruwe textuur die effectief vuil en vocht opvangt.
  2. Rubber deurmatten: Een rubberen deurmat is duurzaam en slijtvast, waardoor het een goede keuze is voor drukbezochte ingangen.
  3. Nylon deurmat: Een nylon deurmat is zacht en comfortabel om op te lopen, maar biedt nog steeds een goede vuil- en vochtopname.
  4. Microvezel deurmatten: Deze deurmat is gemaakt van zachte, absorberende microvezels die vocht en vuil effectief opvangen.
  5. Metalen deurmatten: Een metalen deurmat is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar kan glad zijn als het nat wordt.
  6. Kunstgras deurmat: Een kunstgras deurmat is gemaakt van synthetisch gras en biedt een natuurlijk ogende oplossing die gemakkelijk te onderhouden is.
  7. Schoonloopmatent: Deze deurmat heeft een strak geweven structuur die vocht en vuil opvangt en voorkomt dat het zich verspreidt naar andere delen van het huis of gebouw.
  8. Droogloopmatten: Deze deurmat heeft een zachte textuur die vocht absorbeert en voorkomt dat er vuil of water wordt verspreid.

  Het kiezen van de juiste deurmat hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren, evenals de locatie van de ingang en de hoeveelheid verkeer die erdoorheen gaat.

  Er zijn verschillende soorten deurmatten voor binnen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten deurmatten voor binnen:

  1. Katoenen deurmatten: Deze deurmat is zacht en absorberend en biedt een goede vochtopname.
  2. Microvezel deurmatten: Deze deurmat is gemaakt van zachte, absorberende microvezels die vocht en vuil effectief opvangen.
  3. Rubberen deurmatten: Een rubberen deurmat is duurzaam en slijtvast, waardoor het een goede keuze is voor drukbezochte ingangen.
  4. Nylon deurmat: Een nylon deurmat is zacht en comfortabel om op te lopen, maar biedt nog steeds een goede vuil- en vochtopname.
  5. Kokosmatten: Deze deurmat is gemaakt van kokosvezels en heeft een ruwe textuur die effectief vuil en vocht opvangt.
  6. Wasbare deurmatten: Deze hebben een RubberRug, de temperatuur is afhankelijk van welke type mat je hebt.

  Het kiezen van de juiste deurmat voor binnen hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren, evenals de locatie van de ingang en de hoeveelheid verkeer die erdoorheen gaat.

  Er zijn verschillende soorten buitenmatten beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten buitenmatten:

  1. Borstelmatten: Een borstelmat heeft een ruwe textuur die effectief vuil en vuil van schoenzolen verwijdert en is duurzaam en slijtvast.
  2. Rubberen buitenmatten: Een rubberen buitenmat is slipbestendig en bestand tegen weersinvloeden, waardoor het een goede keuze is voor ingangen die aan de elementen worden blootgesteld.
  3. Spaghettimatten: Een Spaghettimat is een flexibele PVC mat die een open structuur heeft waardoor deze vocht en vuil doorlaat.
  4. Metalen matten: Een metalen mat heeft een open structuur die vuil en vuil gemakkelijk doorlaat en is bestand tegen weersinvloeden en slijtage.
  5. Waterdoorlatende matten: Een waterdoorlatende mat is ontworpen om water door te laten en is een goede keuze voor ingangen die veel regen of sneeuw te verduren hebben.

  Het kiezen van de juiste buitenmat hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren, evenals de locatie van de ingang en de hoeveelheid verkeer die erdoorheen gaat.

  Al onze deurmatten zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn uitgerust met een antisliplaag of een extra stroeve onderkant. Echter de wasbare matten met rubberrug zijn van nature al een goede antislip. Bekijk schoonloopmat Karaat, Droogloop Bartex en droogloop Crystal

  Om een mat op maat te meten, volg je deze stappen:

  1. Meet de lengte van de ruimte waarin de mat moet passen en noteer deze afmeting.
  2. Meet de breedte van de ruimte waarin de mat moet passen en noteer deze afmeting.
  3. Als je een rechthoekige mat wilt bestellen, zijn deze afmetingen voldoende. Als je echter een mat wilt bestellen met een specifieke vorm of ronding, moet je de vorm uitsnijden uit papier of karton en deze op de vloer plaatsen om te controleren of de maatvoering correct is.
  4. Als je een deurmat op maat wilt bestellen, is het ook belangrijk om de dikte van de mat te overwegen, vooral als deze op de vloer moet worden geïnstalleerd. Meet de ruimte tussen de vloer en de onderkant van de deur om te bepalen hoe dik de mat kan zijn.

  Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet om ervoor te zorgen dat je de juiste maat mat bestelt die past bij de ruimte en je behoeften.

  Een oplooprand is een extra optie bij sommige matten. Deze oplooprand is van rubber, en loopt schuin op tegen de rand van de mat. Zo zorg je er dus voor dat de mat beter begaanbaar is. Dit is met name handig voor bijvoorbeeld rolstoelenkinderwagens of containers.

  Daarnaast zorgt een oplooprand voor een extra rubberen rand. Dit zorgt er dan weer voor dat de mat een extra antisliplaag heeft. Met een oplooprand heb jij dus een nóg stevigere en nóg beter begaanbare mat.

  oplooprand van rubber

  Mattenexpert.nl klantenservice

  Heeft u vragen over onze producten of wilt u een offerte aanvragen? Gebruik dan ons contactformulier.

  Voor vragen over geplaatste bestellingen kunt u inloggen op uw klantaccount.

  Liever even bellen of mailen?

  Bel ons op

  Bereikbaar van maandag
  t/m vrijdag van 08u30 t/m 17u00
  U kunt ook een sms of
  WhatsApp bericht sturen.

  0649012128

  E-mail

  Op werkdagen doen we ons best om uw e-mail binnen 4 uur te beantwoorden.

  [email protected]
  9,4Review LogoWij scoren een 9,4 op WebwinkelKeur

  Mattenexpert.nl

  Loberingemaat 7-P
  7942JD
  Netherlands

  [email protected]
  72330597