Vragen? Stuur een Whatsapp: 06 49 01 21 28
Binnen 4 werkdagen verzonden
Vrijblijvend advies op maat
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? Stuur een Whatsapp: 06 49 01 21 28
  Binnen 4 werkdagen verzonden
  Vrijblijvend advies op maat

  Door Mattenexpert

  Het verschil tussen een droogloopmat en schoonloopmat

  Droogloop- en schoonloopmatten zijn allebei binnenmatten, maar hebben wel degelijk een andere functie. In deze blog vertellen we je graag wat de verschillen zijn en welke mat het beste bij jouw situatie past. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten; de naam van de matten geven de functie stiekem al aan. Een schoonloopmat maakt je schoenen schoon, een droogloopmat droogt je schoenen. Voor welke mat kies jij?

  Droogloopmat of schoonloopmat?

  Het verschil tussen een schoonloopmat en een droogloopmat is het profiel. Het profiel van de schoonloopmat is wat ruwer; deze matten bestaan meestal uit korte en harde nylon vezels die vuil van je schoenzolen schraapt. Door de gedraaide polen zakt dit vuil naar beneden en blijft de mat hierdoor haar mooie uiterlijk behouden. Een schoonloopmat is eenvoudig schoon te houden door deze uit te kloppen of te stofzuigen.

  Voordelen van de schoonloopmat is dat zij voor een grondige reiniging van de schoenen zorgt, het een stevige mat is en een lange levensduur kent. Daarbij worden alle schoonloopmatten standaard geleverd met een oplooprand. Deze oplooprand zorgt voor een extra stevige ligging, maakt de mat beter begaanbaar voor rolstoelgebruikers en kinderwagens en voorkomt dat mensen tegen de rand van de mat lopen waardoor deze kan beschadigen.

  Droogloopmatten nemen naast vuil ook veel vocht op. Hierdoor worden natte voetafdrukken binnenshuis voorkomen en wordt de levensduur van jouw vloeren verlengd.
  De meeste droogloopmatten bestaan uit sterke (katoen)vezels. Deze vezels zijn wat langer maar krachtig; ze absorberen veel vocht. Hierbij is het echter wel belangrijk om de mat regelmatig te stofzuigen. Juist door de lange vezels blijft het vuil op de mat liggen. De droogloopmatten van MattenExpert hebben als voordeel dat deze wasbaar zijn; zo blijft het mooie uiterlijk van de mat behouden.

  Om de keuze iets makkelijker te maken, hierbij nog even duidelijk de verschillen tussen een droogloopmat en een schoonloopmat op een rijtje gezet!

   DroogloopmatSchoonloopmat
  FunctieDroogt je schoenenReinigt je schoenen
  VuilopslagOp de matIn de mat
  ReinigingStofzuigen of wassenStofzuigen of uitkloppen
  Oplooprand?OptioneelJa
  Aangeraden alsEr al een buitenmat ligtEr geen buitenmat ligt
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »