Vragen? Stuur een Whatsapp: 06 49 01 21 28
Binnen 4 werkdagen verzonden
Vrijblijvend advies op maat
Offerte aanvragen
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0
  Vragen? Stuur een Whatsapp: 06 49 01 21 28
  Binnen 4 werkdagen verzonden
  Vrijblijvend advies op maat

  Door Mattenexpert

  Soorten buitenmatten

  Welke buitenmat past bij mij?

  Het is tijd om een nieuwe buitenmat uit te kiezen, maar waar begin je? In deze blog vertellen we je graag welke verschillende soorten buitenmatten er zijn en hoe je deze het beste kunt toepassen. Zo wordt het uitkiezen van een nieuwe buitenmat wel heel eenvoudig!

   

  De verschillende soorten buitenmatten

  MattenExpert heeft een ruim assortiment van buitenmatten. Om het overzichtelijk te houden en de keuze makkelijk te maken, worden de buitenmatten in drie categorieën onderverdeeld; buitenmatten met oplooprand, buitenmatten zonder oplooprand en lopers. Wat alle deze matten gemeen hebben is dat zij een ruwe structuur hebben, gericht zijn op het afschrapen van vuil en bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. De buitenmatten van MattenExpert bieden echter ook een extra voordeel; naast het vuilvrij maken van de schoenen beschikken zij ook over een hoge vochtopname.

  Buitenmatten met een oplooprand liggen steviger op de grond, zijn beter begaanbaar voor rolstoelgebruikers en kinderwagens én voorkomen dat mensen tegen de rand van de mat lopen waardoor deze kan beschadigen.

  De meest geschikte matten voor buiten met een oplooprand zijn de spaghettimatten. De spaghettimatten van MattenExpert zijn gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit. De stevige polen dringen tot diep in de schoenzolen, waardoor deze grondig schoongemaakt worden. Een ander voordeel is dat de spaghettimatten een goede vochtopname hebben waardoor vochtige voetafdrukken voorkomen worden.

  Indien de mat in een uitsparing valt, dan wordt de buitenmat zonder oplooprand aangeraden. Op deze wijze worden hoogteverschillen voorkomen. Uiteraard zijn alle buitenmatten zonder oplooprand voorzien van een natuurlijke antislip laag.

  MattenExpert heeft drie soorten buitenmatten zonder oplooprand. Dit zijn de rubbermattenborstelmatten en spaghettimatten zonder oplooprand. De rubbermatten maken je schoenen goed schoon en zijn weerbestending. Omdat ze zo sterk zijn, hebben zij een extreem lange levensduur.
  De borstelmatten maken je schoenen goed schoon en de gedraaide polen zorgen ervoor dat het vuil naar beneden wordt gebracht. Hierdoor behoudt de mat haar mooie uiterlijk.
  De spaghettimatten zonder oplooprand hebben stevig gedraaide polen die tot diep in de schoenzolen dringen. Hierdoor worden de schoenzolen grondig gereinigd. Een bijkomend voordeel is dat de spaghettimatten een goede vochtopname hebben waardoor vochtige voetafdrukken voorkomen worden.

  Lopers voor buiten creëren een stijlvolle en schone entree. Door de stevige kwaliteit nemen de lopers veel vocht op en reinigen zij de schoenen grondig. Daarnaast zorgt een loper voor een veilige loopomgeving en gladde vloer. De lopers van MattenExpert zijn uitermate geschikt voor horecagelegenheden, hotels, scholen en bedrijven.

  Voor welke mat kies jij?

  Voor een buitenmat heb je de keuze uit een buitenmat met oplooprand, een buitenmat zonder oplooprand en een loper. Indien je de voorkeur geeft aan een buitenmat met oplooprand is de spaghettimat de beste optie.

  Als de buitenmat in een uitsparing valt, wordt een mat zonder oplooprand aangeraden om op deze wijze hoogteverschillen te voorkomen. In dit geval heb je dan de keuze uit een rubbermat, borstelmat en spaghettimat zonder oplooprand.

  Om de meest geschikte mat te kunnen kiezen, zijn het doel en het gebruik belangrijke factoren. Wordt de mat alleen gebruikt om de schoenen te drogen en restvuil op te nemen of moet er juist een grondige reiniging plaatsvinden?

  De drie buitenmatten zonder oplooprand hebben allen gemeen dat zij je schoenen goed schoonmaken.

  De rubbermat heeft als voordeel dat deze erg sterk is en hierdoor een extreem lange levensduur kan garanderen. Het verschil met de rubbermat is dat de gedraaide polen van de borstelmat het vuil naar beneden brengen, waardoor de mat haar mooie uiterlijk behoudt.

  De spaghettimatten hebben juist als voordeel dat zij een goede vochtopname hebben waardoor vochtige voetafdrukken voorkomen worden.

  Een loper wordt juist aangeraden als het een lange hal of entree betreft van bijvoorbeeld horecagelegenheden, hotels, scholen en bedrijven.

  Mocht je na het lezen van deze blog nog vragen hebben of een persoonlijk advies wensen, neem dan gerust contact met ons op. Het team van MattenExpert staat voor je klaar!

   

  Spaghettimatten

  Spaghettimatten zijn licht robuuste buitenmatten met een luxe uitstraling. Deze matten zijn zacht en hebben stevig gedraaide polen die tot diep in de schoenzolen dringen. Hierdoor worden de schoenzolen grondig gereinigd. Daarbij zorgen spaghettimatten voor een goede vochtopname.

  • Luxe uitstraling
  • Blijft lang schoon
  • Wasbaar
  • Optie op oplooprand
  • Op maat en in vaste maten verkrijgbaar

   

  Borstelmatten

  Borstelmatten hebben één taak en dat is het grove vuil van je schoenen schrapen.
  Deze matten maken je schoenen goed schoon en de gedraaide polen zorgen ervoor dat het vuil naar beneden wordt gebracht.
  Hierdoor behoudt de mat haar mooie uiterlijk en ben jij verzekerd van een schone entree.

  • Geschikt voor veel vuil / zand / modder
  • Lange levensduur
  • Robuust en weerbestendig
  • Verkrijgbaar in diverse vaste maten
  • Met en zonder rand verkrijgbaar

   

  Rubbermatten

  Rubbermatten maken je schoenen goed schoon en zijn weerbestending.
  Juist omdat zij zo sterk zijn, hebben zij een extreem lange levensduur.
  Deze matten zijn ideaal voor locaties waar veel modder voorkomt, bij sportcomplexen en op plekken waar water blijft liggen.

  • Eenvoudig schoonhouden
  • Schraapt vuil
  • Weerbestendig
  • Stevige mat met lange levensduur
  • In verschillende vormen en designs
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »